Головна » 2016 » Лютий » 4 » УТВЕРДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ТАРАСОВОГО СЛОВА
13:19
УТВЕРДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ТАРАСОВОГО СЛОВА

Проведення конкурсу знавців української мови, названого іменем Петра Яцика – українського патріота і відомого мецената, який прикладом свого життя продемонстрував невичерпні можливості людського духу, стало уже традиційним. Часто Петра Яцика запитували, у чому секрет його успіху, на що він посміхаючись відповідав: «Треба жити розумно і просто, думати над своїми вчинками і наперед, і після них, а ще необхідно також частіше заглядати у свою душу, щоб знати себе, бути чесним перед собою». Як актуально звучать сьогодні ці слова!

Нині українська мова –  це мова народу, який виборює гідність, волю та своє місце в європейській родині. Конкурс знавців української мови вийшов за вузькі рамки лише творчого змагання. Сьогодні це патріотична акція утвердження українського Тарасового слова, українського духу, прагнення до свободи в цьому світі.

30 січня 2016 року на базі  Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся підсумковий (загальнонаціональний) етап ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли  учні та студенти - переможці обласного туру конкурсу. 

Під час урочистого відкриття свята мови юних знавців рідного слова привітав представник Ліги українських меценатів Олексій Лазько. Призерам він побажав натхнення, успіхів, перемог, прагнення постійно вдосконалювати своє мовлення, оскільки від цього залежить, наскільки успішним буде майбутнє молодої людини.

За дорученням Ліги українських меценатів фінального етапу конкурсу він нагородив обласних призерів  дипломами   та подарунками від Ліги українських меценатів.  

Серед обласних переможців конкурсу були і дві учениці нашого міста – вихованці НВО-ліцею НІТ: учениця 4 класу Маша Діденко, ІІІ місце, (вч. Ярова Л.А.) та учениця 6 класу Аліна Пастернак, І місце, (вч. Поставна Л.М.). Вітаємо з перемогою дівчаток та їх старших наставників!

З підвищеними емоціями після нагородження та невеличким хвилюванням учні зайняли свої місця в аудиторіях та приступили до виконання завдань четвертого етапу ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Результати підсумкового (загальнонаціонального) етапу ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика будуть оголошені у квітні 2016 року.

Категорія: Конкурси | Переглядів: 461 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar