Головна » 2016 » Квітень » 21

В березні 2016 у м.Дніпропетровську відбувся обласний етап  Всеукраїнського конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва  «Знай і люби свій край». Понад 10 років наше місто приймає участь у цьому конкурсі, який підводить підсумки роботи гуртків, творчих об’єднань шкіл та позашкільних закладів міста та області. Виставка - конкурс сприяє реалізації творчих задумів юних майстрів,  допомагає залучити дітей та молодь до відкриття та розуміння прекрасного у житті,  в навколишньому середовищі, популяризує мистецтво, пробуджує  повагу до національної культурної спадщини.

У цьому році роботи приймалися за номінаціями: бісероплетіння, художня кераміка та гончарство, петриківський та декоративний розпис, витинанка, вишивка, вироби з соломки та лози, писанкарство і образотворче мистецтво.  36 робіт з декоративно-ужиткового мистецтва учнівської молоді міста відмічені  обласним журі: КЗ «НВК-ДАЛ №15», КЗ «БДТ» - петриківський та декоративний розпис; КЗ «БДТ», КЗ «СЗШ №30», КЗ «БТД та Ю», КЗ «ДЕЦ» - витинанка; КЗ «СЮТ», КЗ «БТД та Ю» - вироби з соломки та лози; КЗ «СЮТ», КЗ «Центр ПР та ДТ», КЗ «СЗШ №5», КЗ «СЗШ №18», КЗ «СЗШ №34»- вишивка; КЗ «Центр ПР та ДТ» - художня кераміка та гончарство; КЗ «БДТ» - писанкарство; КЗ «СЮТ», КЗ «БДТ» - бісероплетіння; 6 робіт з образотворчого мистецтва - КЗ «НВК №13», КЗ «Центр ПР та ДТ».

А 15 квітня 2016 року на базі Будинку дитячої творчості відбулося нагородження переможців міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Знай і люби свій край». В міському конкурсі прийняли участь понад 180 юних авторів, було подано більше 250 творчих робіт, які виконані у різноманітних техніках образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтв. Журі  визначило 60 переможців міського етапу конкурсу.

     

До початку нагородження гості та учасники конкурсу відвідали експозицію виставки «Знай і люби свій край». Після огляду присутні були запрошені до актової зали, де і відбулося свято нагородження. З привітальним словом виступили методист управління освіти і науки Бабенко Р.М. Учасники свята  відмітили, що всі роботи дітей вишукані, гарні, оригінальні, за  формою, колоритом, орнаментальними мотивами відповідали загальнонаціональним та регіональним художнім традиціям. Юні автори розкривали своє бачення на різні речі, мрію, фантазію та  відображали історію рідного краю. Свято пройшло весело, змістовно, подарувало гарний настрій усім присутнім.

Ми маємо надію, що і наступний рік буде такий же  плідний та творчій для наших  юних талантів. 

Категорія: Конкурси | Переглядів: 551 | Додав: pula | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)