Головна » 2016 » Лютий » 02

Відповідно до нормативних документів Міністерства освіти і науки України щорічно в Дніпродзержинську проходять відбіркові тури для участі в обласному конкурсі « Учитель року» у різних номінаціях. У 2016 році проводився даний конкурс у номінації «Історія». Методичним кабінетом управління освіти і науки проведено ряд організаційно-методичних заходів щодо якісної підготовки вчителя історії від м.Дніпродзержинська до зазначеного конкурсу, так як традиції міського методичного об’єднання вчителів суспільствознавчих дисциплін – виступати професійно і результативно. Наше місто представляла вчитель історії КЗ «СЗШ №23» Грибан Оксана Григорівна. Її враження від участі у конкурсі можна назвати «І кожен фініш – це, по суті, старт».

І все на світі треба пережити,

І кожен фініш – це, по суті, старт,

І наперед не треба ворожити,

І за минулим плакати не варт.

Ліна Костенко

Коли восени мені запропонували прийняти участь у конкурсі «Вчитель року» в номінації «Історія» я, не вагаючись, погодилась. Адже кожне випробування в житті, це вірний шлях для самовдосконалення, особливо, якщо це стосується твоєї професії. Педагоги – це люди, які свідомо все своє життя присвятили навчанню, і  не лише своїх учнів, але і самих себе.

Конкурс відбувався в декілька відбіркових етапів, які мені пощастило успішно подолати і таким чином опинитись у фіналі випробування.

Цього року фінал обласного етапу конкурсу «Вчитель року» в номінації «Історія» проходив в місті Кривий Ріг. Не дивлячись на те, що від Дніпродзержинська до Кривого Рогу всього 100 кілометрів, мені раніше не довелось відвідати це славне місто, яке особисто мене приємно здивувало.

На фінальному етапі конкурсу за звання кращого вчителя історії в Дніпропетровській області змагалось 7 вчителів з різних куточків регіону.

Кривий Ріг зустрів нас снігопадом та надзвичайною турботою з боку організаторів конкурсу.  Фінал конкурсу проходив в період з 19 по 22 січня 2016 року, що, на мою думку, дуже символічно, адже 19 січня вся Україна відзначає свято Водохреща, а 22 січня – День Соборності України.

Впродовж всього тижня нам, конкурсантам, довелось серйозно попрацювати для того, аби показати всі свої вміння не лише як вчителів історії, а і як творчих особистостей. Кожен учасник презентував свою візитну картку, власний досвід роботи, майстер-клас, володіння ІКТ та саме відповідальне випробування – проведення уроку на базі Криворізького навчально-виховного комплексу №35 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – багатопрофільний ліцей «Імпульс». Особливістю підготовки до уроку стало те, що ніхто з нас до останнього не знав, який клас та яка тема уроку випаде під час жеребкування. Тож на підготовку уроку кожному учаснику давався один вечір. Всі учасники впорались із поставленим завданням і з нетерпінням чекали на оголошення результатів. Рівень професіоналізму колег не давав змоги заздалегідь знати, хто ж переможе.

Отож, у п’ятницю, 22 січня 2016 нам урочисто оголосили результати конкурсу. І хоч я ввійшла не у трійку, а у п’ятірку лідерів, це моя перемога, перемога істориків нашого міста. Я точно знаю, що участь в конкурсі подарувала мені нових друзів та знайомих, дала безцінний досвід, який точно знадобиться в майбутньому та, хочеться сподіватись, що це стане новим стартом для мого кар’єрного росту.

Дякую управлінню освіти і науки, адміністрації та педагогічному колективу СЗШ №23 за довіру, за підтримку, за надану професійну методичну допомогу та можливість власного фахового творчого зростання.

Категорія: Конкурси | Переглядів: 742 | Додав: pula | Дата: 02.02.2016 | Коментарі (0)